Rádiófrekvenciás visszérműtét

Az új, fájdalommentes rádiófrekvenciás visszér- műtétre már nem kell úgy gondolnia, mint az eddigi hagyományos műtétekre. A szike helyett rádióhulllámok oldják meg a problémát, így az eljárás sokkal kíméletesebb. Tovább >>

Nagy előrelépést jelentett a hagyományos, sebészi visszérműtétekhez képest a lézeres visszérműtétek meg- jelenése. Az új rádiófrekvenciás technika pedig most ennél is kíméletesebb, fájdalommentesebb és gyorsabb gyógyulási idejű kezelést tesz lehetővé.

 

Mi a lényege a rádiófrekvenciás kezelésnek?

Az új technika segítségével minden eddiginél kíméletesebben tudjuk megszüntetni a kitágult, beteg visszereket – és ami fontos, ez az eljárás a nagy visszerek megszüntetésére is alkalmas. A kezelés során az ér kivágása helyett mikrohullámokkal kezeljük a tágult ereket. A magas frekvenciájú mikrohullámok hőhatást („termokoagulációt”) fejtenek ki az erekben. Egy igen vékony, speciálisan szigetelt tű rezgése által keltett hő hatására a kezelt érfal sejtjei kicsapódnak, az ott levő vér megalvad, a gondot okozó, kitágult ér fala pedig összezáródik. A névben szereplő „radio-” vagy "rádió-" szó a rádiófrekvenciás rezgésre utal, tehát semmi köze a radiológiai vagy röntgensugárzáshoz.

A rádiófrekvenciás kezelés előnyei a hagyományos műtéttel szemben

  • az esztétikai eredmények látványosan jobbak, mint a hagyományos műtéteknél
  • nincs szükség hagyományos szikés metszésekre és az érszakasz eltávolítására
  • helyi érzéstelenítésben végezhető, iv. gyógyszeres rásegítéssel, gerinc közeli érzéstelenítés vagy altatás nélkül
  • a kímélő rádiófrekvenciás technológiának köszönhetően minimális a műtét utáni bevérzés a szövetek között, ezért minimális a sebfájdalom
  • egynapos sebészet keretében végezhető, Ön néhány óra múlva fölkelhet, lábra állhat és hazamehet
  • műtét után pár nappal ismét munkába állhat, nincs hosszú táppénzes időszak
  • a hosszú távú eredmények megegyeznek a hagyományos műtétekével

Előnyei a lézeres kezeléshez képest

A rádiófrekvencia a lézeres kezelésnél is kíméletesebbnek bizonyult, mivel sokkal kisebb hőmérsékleten éri el a kellő hatást, ezáltal enyhébb a környező szövetekre gyakorolt hatása is. Vizsgálatok szerint a korábban lézerrel is kezelt betegek a rádiófrekvenciás kezelést kíméletesebbnek tartották, enyhébb fájdalomról számoltak be, és a bőr hűtésére sem volt szükség, mint a lézeres kezelésnél.

Fő vénákra és kis oldalági vénák kezelésére is alkalmas

A Perfect Leg Visszérközpontban általunk használt legújabb rádiófrekvenciás műszer alkalmas mind a nagy vénák mind a kisebb oldalágak, pókhálóvénák műtéti ellátására is. Tehát nem csupán a lábon előforduló nagy visszértágulatokat, de bármely testrészen kialakult kis hajszálereket is szépen el tudunk tüntetni rádiófrekvenciás módszer segítségével.

Jár-e fájdalommal, kellemetlenséggel a rádiófrekvenciás műtét?

A rádiófrekvenciás kezelés betegeink tapasztalata szerint gyakorlatilag szinte fájdalommentes. A kezelést hagyományos sebészi vágás nélkül végezzük. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy már az előkészítés körülményei is kellemesek, nyugodtak legyenek.

A tű fala szigetelt, ez megvédi a bőrt és a környező szöveteket a hőhatástól.

A rádiófrekvenciás kezelésnél a hagyományos műtétekhez képest a szubjektív kellemetlenségek minimálisra csökkenthetők, a gyógyulási idő jóval rövidebb, kórházi bennfekvésre sincs szükség.

A kezelés gyakorlatilag szövődménymentes elvégezhetősége és a miminális utólagos panaszok miatt a világszerte egyre több vezető centrum alkalmazza a lézer helyett a rádiófrekvenciás kezelést.

Érzéstelenítés

A rádiófrekvenciás visszérműtétet helyi érzéstelenítésben vagy enyhe bódításban végezzük. A beavatkozás olyan kíméletes, hogy a tökéletes fájdalommentesség eléréséhez nincs szükségünk sem altatásra, sem gerincérzéstelenítésre.

A rádiófrekvenciás kezelés időtartama

Maga a kezelés általában 10-50 percig tart, a visszértágulat és a terület nagyságától függően. Kezelés után néhány órát még pihennie kell. Azután viszont fölkelhet, lábra állhat és hazamehet.

Gyógyulási idő

A rádiófrekvenciás visszérműtét kíméletességének köszönhetően a hagyományos műtétekkel szemben nem igényel több hetes pihenést, a gyógyulási idő csupán néhány nap. A nálunk végzett rádiófrekvenciás kezeléseket követően betegeink jellemzően a
3. napon munkába állhatnak.
Nehéz fizikai munka, sportolás viszont csak néhány hét elteltével javasolt.

Szükséges-e utókezelés?

A kezelés után csupán 1 és 4 hetes kontroll-vizsgálatra lesz szükség.

Milyen eredményre képes a rádiófrekvenciás kezelés?

A kezeléssel hosszútávú tünetmentes állapot és kiváló esztétikai eredmény érhető el. Az eredmény tartóssága megegyezik a hagyományos, sebészi visszérműtétekkel. Viszont a sebészi metszések mellőzésével hegek egyáltalán nem keletkeznek. Továbbá, mivel a hagyományos visszérműtéttel szemben itt nem húzzuk ki az eret, így elkerülhető az ezzel járó nagyobb trauma és bevérzések, így a a gyógyulás minden eddiginél gyorsabb. A táppénzes idő néhány napra csökken. Betegeink jellemzően 3 nap múlva irodai munkára képes állapotba kerülnek.

Vizsgálatok rádiófrekvenciás kezelés előtt

Rendelőnkben a rádiófrekvenciás visszérműtét előtt alapos beszélgetés után részletes érsebészeti vizsgálatot végzünk. Ennek során fizikális vizsgálat, Doppler vizsgálat, vénás ultrahang, szükség esetén artériás ultrahang (50 év felett nyaki ultrahang), majd általános belgyógyászati vizsgálat, vérvétel, EKG, mellkas röntgen-vizsgálat történik.

 

Ha további kérdései vannak a rádiófrekvenciás visszérkezeléssel kapcsolatban, tegye fel őket e-mailben, vagy telefonon. Minden kérdésére igyekszünk választ adni!

Szeretnék kérdést feltenni. Kapcsolat >>

 

További cikkek a témában:

Árlista - Mibe kerül a rádiófrekvenciás műtét? >>

Szolgáltatásaink >>

Hasznos cikk a témában - videoklinika.hu >>

 

 

 

Mihalovits Perfect Leg Érsebészet Szeged / Dr. Mihalovits Gábor

webfejlesztés | biocreative