Ragasztásos visszérműtét (VenaSeal) - ÚJ!

Nem olcsó. Cserébe szuperkíméletes, és másnap dolgozhat. Annyira innovatív, hogy az USA-ban is 2015-től kezdték alkalmazni. Hazánkban a Mihalovits Perfect Legnél már elérhető az új eljárás. Tovább >>


A VenaSeal™ ragasztásos visszérzárás a legújabb lehetőség a visszerek megszüntetésére. Annyira innovatív technológia, hogy az USA-ban is 2015-ban kapta meg az FDA engedélyét, azóta a legkorszerűbb klinikák kezdték meg alkalmazását, így jelenleg az USA-ban is ez számít a nagy visszerek megszüntetésének legkorszerűbb módjának.

Magyarországon egyelőre csak néhány visszér-specialista érsebész rendelkezik a VenaSeal™ visszérzárás végzéséhez szükséges minősítéssel, mivel az eljárást kifejlesztő Medtronic különösen figyelmet fordít arra, hogy minden országban a legnagyobb gyakorlattal rendelkező érspecialisták kezdjék el végezni a különleges eljárást, és gondos szakmai minősítés mellett adja meg a VenaSeal™ eszköz engedélyét. Magyarországon Mihalovits Gábor az első visszér-specialisták egyike, aki már alkalmazza a szövetragasztásos visszérzárást.

Azt mondhatjuk, ha eddig a rádiófrekvenciás visszérműtét számított nagy visszereknél a legkorszerűbb eljárásnak, akkor most a VenaSeal féle szövetragasztásos technika ennél is továbblép:


A VenaSeal eljárással mostantól a nagy visszerek is egyszerű helyi érzéstelenítésben elzárhatók, megszüntethetők, annyira kíméletesen, hogy a páciensek néhány óra pihenés múlva visszatérhetnek munkájukba.

Az új „szövetragasztásos visszérzárás” lényege, hogy egy különleges, szövetbarát ragasztóanyagot juttatunk egy apró szondával a beteg visszér megfelelő szakaszához, ami a vérrel érintkezve megszilárdul, és „összeragasztja” az érszövetet. Így anélkül iktatja ki a panaszt okozó vénát, hogy ezen kívül bármilyen más sebészeti vágást, szklerotizáló anyagot vagy akár rádiófrekvenciás hullámokat kellene alkalmaznunk.

 VenaSeal eljárás menete (videó)

VenaSeal™ bemutató videó  (Indításhoz kattintson a képre!)

 

 Kinek ajánljuk elsősorban a VenaSeal eljárást? 

 • Akiknek értékes az idejük, és különösen fontos, hogy még napokra se essenek ki a munkájukból,
 • Sportolóknak vagy akinek utazás vagy más határidő miatt sürgős a gyógyulás.
 • Azoknak, akik félnek az orvosi beavatkozásoktól, és a legkíméletesebb eljárással szeretnének megszabadulni visszér betegségükől.
 • Azoknak, akiknek fontos, hogy műtét után lábuk esztétikailag szinte azonnal újra megfelelő legyen.


A ragasztásos VenaSeal eljárásnál a regeneráció gyakorlatilag tényleg órákban mérhető.  
Míg a hagyományos visszérműtéteknél a teljes nagyér kimetszése és eltávolítása nagyobb traumát jelent, ennek megfelelően ma is altatásban végezzük, kötözéssel, varratszedéssel, több hetes kompressziós harisnya viseléssel és munkakieséssel jár. Ehhez képest a rádiófrekvenciás műtétek óriási ugrást jelentettek: altatás nélkül, enyhe bódításban végezzük, a gyógyulási idő pedig néhány napra rövidült. A VenaSeal eljárással viszont mostantól a nagy visszerek is egyszerű helyi érzéstelenítésben elzárhatók, megszüntethetők, annyira kíméletesen, hogy a páciensek néhány óra pihenés múlva visszatérhetnek munkájukba. Egyetlen alkalom, nem kell másnap vagy egy hét múlva kontrollra visszajönni (Még a rádiófrekvenciás kezelésnél szükséges 1 hetes kontrollra sincs szükség!).


Előnyei:

 • helyi érzéstelenítésben végezhető, altatás, bódítás nélkül
 • tipikus esetben már 1 nap múlva sportolhat, dolgozhat
 • a beteg azonnal felkelhet, és haza mehet
 • nincsenek bevérzések, nem kell kötözés, kompressziós pólya
 • nincsenek metszések, nyom nélkül gyógyul
 • kompressziós harisnyát egyáltalán nem kell viselni
 • rendszeres kontroll vizsgálat helyett elég egyszer, 8 héttel a beavatkozást követően visszajönni (a rádiófrekvenciás kezelésnél szükséges 1 hetes kontrollra sincs szükség)


Előnyei a rádiófrekvenciás visszérműtéthez képest

 • A ragasztásos VenaSealTM eljárás a rádiófrekvenciás kezelésnél is kíméletesebb és gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé, mivel a rádiófrekvenciás kezeléssel szemben itt nem alkalmazunk rádióhullámokat, így egyáltalán nem éri hőmérséklet emelkedés a környező szöveteket, mint a rádiófrekvenciás műtétnél. A rádiófrekvenciás műtét után 3 nap az előírt pihentetési idő, a  VenaSealTM kezelés után ez 1 nap.
 • VenaSealTM esetén elegendő a helyi érzéstelenítés, a rádiófrekvenciás visszérműtétnél a helyi érzéstelenítést – az esettől és a beteggel történt megbeszéléstől függően – általában enyhe, rásegítő bódítással egészítjük ki.

 
Jár-e fájdalommal, kellemetlenséggel a VenaSealTM műtét?

A szövegragasztásos VenaSealTM kezelés kíméletességét mutatja, hogy már egyszerű helyi érzéstelenítés mellett végezhető. A kezelés hagyományos sebészi vágásokat nem igényel. A rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy Önnek már az előkészítés körülményei is kellemesek, nyugodtak legyenek, a kezelés lépéseiről közben is előre tájékoztatjuk. 

A VenaSealTM kezelésnél nem csak a szubjektív kellemetlenségek minimálisak, de a beavatkozás annyira kíméletes, hogy utána a regenerálódási idő minden más módszernél rövidebb, órákban mérhető. Természetesen kórházi bennfekvésre sincs szükség.

Érzéstelenítés

A rádiófrekvenciás visszérműtétet egyszerű helyi érzéstelenítésben végezzük.

A ragasztásos érzárás (VenaSeal) időtartama

Maga a kezelés általában 10-50 percig tart, a visszértágulat és a terület nagyságától függően. Kezelés után néhány órát javasolt pihennie. Azután hazamehet, és panaszmentes esetben  másnap sportolhat, dolgozhat. Egyetlen kontrollvizsgálat szükséges még 8 hét után.

Gyógyulási idő

A VenaSealTM kezelés kíméletességének köszönhetően a munkába álláshoz 1 nap szükséges tipikus, panaszmentes esetben. 

Szükséges-e utókezelés?

A VenaSealTM kezelés után, ha nincsenek panaszok, nincs szükség semmilyen utókezelésre. Egyáltalán nem kell kompressziós kötést vagy harisnyát viselni sem. Tipikus, panaszmentes esetben, 8-10 héttel a beavatkozást követően még egyszer találkozunk, egy kontroll vizsgálaton. Akinek még látható kisebb, esztétikailag zavaró visszere, általában szkleroterápiával kezeljük, ambuláns beavatkozás során.

 Milyen eredményre képes a rádiófrekvenciás kezelés?

 A kezeléssel hosszútávú tünetmentes állapot és kiváló esztétikai eredmény érhető el. Az eredmény tartóssága megegyezik a hagyományos, sebészi visszérműtétekkel. Viszont a sebészi metszések mellőzésével hegek egyáltalán nem látszanak, valamint, mivel a hagyományos visszérműtéttel szemben itt nem húzzuk ki az eret, így elkerülhető az azzal járó nagyobb trauma és bevérzések.

Vizsgálatok kezelés előtt

Természetesen a VenaSealTM kezelés előtt is elvégezzük az Ön visszér betegségének alapos kivizsgálását. Ennek keretében személyes beszélgetés után részletes érsebészeti vizsgálatot végzünk. Ennek során fizikális vizsgálat, Doppler vizsgálat, vénás ultrahang, szükség esetén artériás ultrahang (50 év felett nyaki ultrahang), majd általános belgyógyászati vizsgálat, vérvétel, EKG, mellkas röntgen-vizsgálat történik.

 

Ha további kérdései vannak a VenaSealTM ragasztásos visszérműtéttel kapcsolatban, tegye fel őket e-mailben vagy telefonon. Minden kérdésére igyekszünk választ adni!

 

Szeretnék kérdést feltenni. Kapcsolat >>

 

További cikkek a témában 

Árlista - Mennyibe kerül a VenaSealTM ragasztásos visszérműtét? >>

Szolgáltatásaink >>

 

 

 

 

Mihalovits Perfect Leg Érsebészet Szeged / Dr. Mihalovits Gábor

webfejlesztés | biocreative